V Simposio en Fisiología y Nutrición Vegetal

Spanish-language event

Date
-
Add to Calendar
Agregar a calendario 2020-09-22 08:00:00 2020-09-25 18:00:00 V Simposio en Fisiología y Nutrición Vegetal El Simposio se caracteriza por la exposición de temas de interés técnico-científico, con un enfoque aplicado al manejo para la producción agrícola. En esta ocasión se abordarán los siguientes temas: Fisiología del estrés en los cultivos de exportación Eco-fisiología y cambio climático Instrumentación y monitoreo en Fisiología Vegetal Nutrición vegetal Hormonas de defensas en las plantas Fotosíntesis y respiración como el corazón del metabolismo primario y secundario Balance y potencial hídrico vegetal Por su naturaleza, el evento está dirigido a profesionales del sector agrícola e investigativo, al igual que a estudiantes de las distintas instituciones vinculadas al sector. El objetivo de este tipo de evento es incentivar el interés del estudio sobre el funcionamiento de plantas, que ayuden al sector agrícola a resolver los diversos problemas prácticos usando los conocimientos de la fisiología vegetal. Durante el curso, se cubrirán varios aspectos fisiológicos de varios cultivos como banano, ornamentales, cacao, café, frutales, hortalizas, etc. Online USFQ no-reply@usfq.edu.ec America/Guayaquil public
Registration start
Tuesday, 25 August 2020
Registration end
Monday, 21 September 2020

The Symposium is distinguished by the presentation of topics of technical-scientific interest, with an applied approach to management for agricultural production. This time the following topics will be addressed:

  • Physiology of stress in export crops
  • Ecophysiology and climate change
  • Instrumentation and Monitoring in Plant Physiology
  • Plant nutrition
  • Defense hormones in plants
  • Photosynthesis and breathing as the heart of primary and secondary metabolism
  • Plant water balance and potential

The event, by its nature, is aimed at professionals in the agricultural and research sector, as well as students from the various institutions linked to the sector. The aim of this type of event is to encourage interest in the study of plant functioning, which will help the agricultural sector to solve the various practical problems using the knowledge of plant physiology. During the course, various physiological aspects of various crops such as bananas, ornamentals, cocoa, coffee, fruit trees, vegetables, etc. will be covered.

Share on: